2022. július 1., péntek

Tuti jó, nyúlós krémsajt vegánul.

 

Annak idején még mindenevő koromban nagyon szerttem azokat a nyúlós, ömlesztett, tömlős krémsajtokat. Miután megtudtam, hogy milyen összetevők teszik olyanná amilyen, inkább lemondtam róla. Ma meg már nem is eszem tejterméket, de ez a sajt nagyon hiányzott az életemből, azaz az ételemből. ;o) Végre sikerült egy igen hasonlót készíteni, persze lehet, hogy csak képzelem, hogy hasonlít, de mindenesetre nagyon finom.


2 dl kölest 6 dl vízben kevés sóval megfőzünk, és forrón péppé turmixoljuk a következők hozzáadása mellett:

- 1 ek kókuszzsír

- só ízlés szerint

- 80 ml rizs főzőkrém

- 2 ek vegaföl

- 2 púpos ek sörélesztő pehely

Pár percenként megkavarjuk, amíg szobahőmérsékletű nem lesz.

1 kapszula mezofil kultúra hozzákeverése után 12 órát szobahőn érleljük. 


Ízlés szerint ízesíthető, de natúran is finom.


Ui.: Mezofil kultúrát tudunk vásárolni a neten, csak rá kell keresni, van több bolt is, ahol kapható. Pl.: Panni sajtos boltja, én ott veszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bomba jó, vegán, gombás, zöldséges ragu pizzára, főtt tésztára, vagy szendvicskrémnek

  Attól, hogy valaki vegán, még szeret jókat enni, én is így vagyok ezzel. Sőt, talán még másoknál is jobban. Vegánként sokkal változatosabb...